Surt Barca-gjensyn for Zlatan

Milans Zlatan Ibrahimovic scoret, men fikk ikke med seg noen poeng i 2-3-tapet for gamleklubben Barcelona onsdag. Foto: Alessandro Garofalo (Reuters)
Milans Zlatan Ibrahimovic scoret, men fikk ikke med seg noen poeng i 2-3-tapet for gamleklubben Barcelona onsdag. Foto: Alessandro Garofalo (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Zlatan Ibrahimovic hevder at Milan er den største klubben han har spilt for, men i møtet med gamle Barcelona-kamerater var det Lionel Messi & co. som trakk det lengste strået og vant 3-2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Messi måtte tåle gult kort for en usportslig straffe, men fikk likevel en scoring og var arkitekten bak mye da Barcelona sikret seg 1.-plassen i mesterligaens gruppe H. Kampen åpnet i et forrykende tempo, og det tok 13 minutter før et fintspillende Barcelona-angrep lurte Milan for første gang. Seydou Keita stormet opp langs venstresiden og fikk ballen fra Xavi. Deretter slo han inn foran mål, og der var det uheldige Mark van Bommel som dyttet ballen i eget nett.

Fem minutter senere leverte Robinho en av årets flaueste bommer i mesterligaen. Zlatan Ibrahimovic bød opp til dans på hjørnet av 16-meteren og slo inn, men brasilianeren satte ballen høyt over mål fra 3-4 meters hold. Men bare minuttet senere tok Zlatan saken i egne hender. Han nølte ikke etter en fin stikker fra evigunge Clarence Seedorf, men banket ballen kontant i mål fra spiss vinkel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: United må svette etter forsvarsrot

Usportslig straffe

Spillet bølget fram og tilbake i en kamp der Barcelona var stabile i banespillet, mens vertene Milan leverte vakre og farlige angrep. Etter en knapp halvtime fikk gjestene noe hjelp fra dommer Wolfgang Stark. Han valgte å blåse straffe da Xavi falt lett i en duell med Milans Alessandro Nesta, og Lionel Messi kunne gjøre seg klar fra ellevemeteren.

Argentinerens første forsøk satte ikke Stark særlig pris på. Messi stoppet opp like før han skulle skyte og satte ballen inn mens Christian Abbiati lå og sprellet. Usportslig, mente dommeren, som ga Messi gult kort og ba ham ta straffen på nytt. Det gjorde han, og ballen gikk sikkert i mål på nytt til 2-1.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Perlescoringer

Ved pause visste Milan at de trengte seier for å gå til topps i gruppen. Laget gikk rett i angrep og fikk belønning i form av en flott scoring av Kevin-Prince Boateng etter 53 minutter. Ghaneseren mottok ballen på høyresiden av Barca-feltet, tok to steg til høyre og banket ballen inn i korthjørnet. Men Barcelona-spillerne ville ikke være med på å la Zlatan gå seirende ut av gjensynskampen med sin forrige klubb. Med en genial pasning som snek seg forbi intet mindre enn fire spillere, åpnet Messi opp Milan-forsvaret etter 62 minutter. Xavi var på løp og omsatte pasningen i scoring på kontrollert vis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Milan maktet ikke å svare på ny, og kampen ebbet ut til 2-3 etter en tam avslutning. Dermed går vertene til åttedelsfinale som gruppetoer, mens ubeseirede Barcelona har full kontroll på toppen.

Sterk Plzen-seier

I samme gruppe nærmer Viktoria Plzen seg europaligaspill etter en sterk 1-0-seier over BATE Borisov på bortebane onsdag.

Begge lagene var før kampen utslått av cupspillet i mesterligaen, men kjemper innbyrdes om den viktige tredjeplassen. Marek Bakos' 1-0-scoring i det 42. minutt gjør at Plzen ligger to poeng foran BATE før den siste runden.

Det betyr etter all sannsynlighet at klubben som slo ut Rosenborg og FC København i kvalifiseringen tar 3.-plassen. BATE gjester gruppeleder Barcelona i siste kamp, mens Viktoria Plzen møter Milan hjemme.

Les flere nyheter her