Jazzlegende død

Paul Motian døde på et sykehus i New York tirsdag 22. november. Han ble 80 år gammel. Foto: Fred R. Conrad (AP Photo/New York Times)
Paul Motian døde på et sykehus i New York tirsdag 22. november. Han ble 80 år gammel. Foto: Fred R. Conrad (AP Photo/New York Times)

Den anerkjente jazzmusikeren Paul Motian ble 80 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paul Motian er kjent som trommeslager og komponist og har spilt med en rekke av jazzens store legender. Blant dem Bill Evans, Bill Frisell, Charlie Haden og Keith Jarrett.

Ifølge AFP har nære venner av jazzlegenden bekreftet at Motian døde av beinmarglidelser på et sykehus i New York City tirsdag denne uken.

Allerede på 1950-tallet utgjorde han en del av kjernen i Bill Evans Trio, som er ansett å være en av de mest innflytelsesrike jazztrioene på 1950- og 60-tallet. Motian var fast medlem av trioen i perioden 1959-64.

Senere i karrieren spilte han med en annen av jazzens store legender, Keith Jarrett, mens i siste halvdel av karrieren ledet Paul Motian flere egne jazzgrupper. I disse har han blant annet spilt sammen med saksofonisten Joe Lovano og gitaristen Bill Frisell, samt med den japanske pianisten Masabumi Kikuchi.

Motian sto også på scenen på Woodstock i 1969, der han spilte sammen med folklegenden Arlo Guthrie.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy