Voldtektsanmeldelse av Frp-politiker henlagt

Voldtektsanmeldelsen av en stortingsrepresentant fra Frp er henlagt, opplyser Agder politidistrikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En partifelle som sitter i Kristiansand bystyre anmeldte stortingsrepresentanten for en voldtekt i 2008 og to tilfeller av seksuell trakassering i 2009.

Voldtektssaken er nå henlagt av politiet, mens episodene fra 2009 er foreldet, bekrefter politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt.

– Begrunnelsen for henleggelsen er todelt. Når det gjelder forholdene fra 2009 så er disse foreldet, mens når det gjelder voldtektsanklagen fra 2008 har politiet funnet at det ikke er rimelig grunn til å iverksette etterforskning. Politiet mener at forholdet ikke oppfyller kravene til voldtekt, sier Ingrid Thorsen til NTB.

Foreldelsesfristen for de to forholdene som gjelder seksuell trakassering gikk ut i mai.

– Lettet over henleggelsen

Stortingsrepresentanten for Frp er lettet over henleggelsen.

– Jeg er fornøyd med at politiet kommer til samme konklusjon som meg og min advokat. Jeg er lettet over resultatet. Ut over det vil jeg ikke kommentere saken videre, sier stortingsrepresentanten til NRK. Han har hele tiden avvist påstandene om voldtekt og trakassering.

Se også: Frp-ledelsen har kjent til saken lenge

Han har de siste dagene fått fri fra arbeidet som stortingsrepresentant for å kunne håndtere oppmerksomheten rundt anmeldelsen, og har også søkt om og fått innvilget permisjon fra sine tillitsverv i partiet i påvente av politiets behandling av anmeldelsen mot ham.

Hans advokat, Andreas Bjørn Salvesen, sier til Dagbladet at henleggelsen var som ventet, og at hele anmeldelsen var grunnløs.

– Veldig skuffet

– Jeg er veldig skuffet, sier den kvinnelige partikollegaen til Fædrelandsvennen. Hun vil nå ta kontakt med sin advokat for å finne ut hva de skal gjøre videre.

– Jeg er sikker på at jeg kommer til å påklage denne avgjørelsen, på grunnlag av at politiet ikke har fortalt meg at det er en foreldelsesfrist på to år på saker om seksuell trakassering, sier hun.

Hun reagerer også sterkt på måten motparten har gått ut på i mediene og mener det er direkte sjikanerende overfor henne.

Byrådsrepresentanten har også gitt uttrykk for at hun føler seg dolket i ryggen av partikolleger etter at hun gikk ut med nyheten om anmeldelsen og har sagt at hun vurderer å trekke seg fra partiet.

Les flere nyheter

Personvernpolicy