Baby ble kvalt av tåregass i Egypt

En baby ble kvalt da politiet brukte tåregass mot demonstranter i byen Tanta nord i Egypt, skriver den egyptiske avisen Al Ahram onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ni måneder gamle babyen og hans mor var i nærheten av sikkerhetsmyndighetenes lokaler i byen da politiet brukte tåregass for å forhindre demonstranter fra å storme bygget, skriver avisen ifølge NTB.

Nye sammenstøt

Sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter fortsetter på femte dagen på Tahrir-plassen i Kairo dag etter nok en voldelig natt. Ifølge al-Ahram var det 20.000 mennesker på plassen ved midnatt.

- Så snart dagslyset kom begynte de å skyte, fordi de kunne se oss. Om natten kunne de ikke se, fortalte møbelsnekkeren Tareq Hussein Zaki til Al-Jazeera.

I løpet av natten har helseministeriet kunngjort at to mennesker er drept og 690 skadet i Kairo. I Alexandria har én mistet livet og 28 blitt skadd.

Les også: Blodig i Egypt

Venter på erklæring fra militærrådet

Militærrådets leder Hussein al-Tantawi erklærte i en TV-overført tale i går at det egyptiske militæret vil gi fra seg makten umiddelbart dersom folket stemmer for det i en folkeavstemning.

Les også: Egypts militærråd overbeviser ikke folket

Han sa imidlertid ingenting om når en eventuelt folkeavstemning ville bli holdt, eller hvem som vil sitte i en ny overgangsregjering når den gamle går av. Selv om Tantawi kom demonstrantene noe i møte, så budskapet ikke ut til å overbevise de over 100.000 menneskene som var samlet på Tahrir-plassen tirsdag kveld.

Nå er Tantawi ventet å tale på nytt i løpet av kort tid, melder al-Ahram. Det er ventet at han vil annonsere planer om en ny samlingsregjering. Nyhetsbyråer spekulerer også i at han vi annonsere presidentvalg i juni 2012.

Les også: Regjeringen trekker seg

Les flere nyheter1:20 Ministry of Health: two killed, 690 injured in Cairo, one killed and 28 injured in Alexandria clashes.

00:00 Numbers in Tahrir now around 20 000.

Personvernpolicy