Støttegruppa ber pressen være varsom med detaljer

Gjennom lekkasjene fra avhørene av Anders Behring Breivik, har prosederingen i terrorsaken startet i mediene, mener Støttegruppas leder Trond Blattmann. Her er ofrenes bistandsadvokater på befaring på Utøya tidligere i november. Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Gjennom lekkasjene fra avhørene av Anders Behring Breivik, har prosederingen i terrorsaken startet i mediene, mener Støttegruppas leder Trond Blattmann. Her er ofrenes bistandsadvokater på befaring på Utøya tidligere i november. Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Mediene bør være varsomme med å viderebringe detaljer i lekkasjene fra politiavhørene av Anders Behring Breivik, mener den nasjonale støttegruppa etter 22. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere medier har den siste uka publisert detaljerte beskrivelser fra Breiviks forklaring til politiet. Støttegruppa er bekymret for at detaljer fra skytingen kan knyttes til enkeltpersoner som var på Utøya.

– Vi frykter at detaljer fra avhørene vil skape flere oppslag som går på personvernet løs for ofrene som kjempet for sine liv på Utøya, sier støttegruppas leder, Trond Blattmann.

Les også: Breiviks egne ord om massakren på Utøya

Han mener gjerningsmannen gjennom lekkasjene får definere hva som skjedde på Utøya 22. juli.

– Vi ber redaksjonene gjøre selvstendige etiske vurderinger og stå imot fristelsen til å gå lenger enn konkurrentene. Sett i lys av enkelte artikler de siste dagene, opptrer noen som et mikrofonstativ for gjerningsmannen, sier Blattmann, som mener enkelte medier gir Breivik all den oppmerksomheten han ønsker seg.

Les også:

Breivik hadde to dødslister

Breivik-sakkyndig: – En svært spesiell rapport

Les flere nyheter her

Personvernpolicy