Kvalifiseringen til VM i Brasil-2014:

Åpner borte mot Island

Norges Christian Grindheim (t.v.) skyter i EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Island på Ullevaal stadion. Norge åpner mot Island i kvaliken til VM i Brasil i 2014.  Foto: Erlend Aas / Scanpix
Norges Christian Grindheim (t.v.) skyter i EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Island på Ullevaal stadion. Norge åpner mot Island i kvaliken til VM i Brasil i 2014. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Ble ikke enige om oppsettet for veien til VM-2014 - måtte avgjøres på loddtrekning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representanter for samtlige nasjoner i Norges VM-kvalifiseringsgruppe møttes i Zürich i dag for å prøve å komme enighet om et kampoppsett for den kommende kvalifiseringen til VM i Brasil i 2014. Det skriver NFF i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Dette lyktes man ikke med og kampoppsettet ble klart etter loddtrekning. Etter endt trekning ble det klart at Norge møter Island borte i første kamp. Kvaliken blir også avsluttet med Island, men da hjemme på Ullevaal stadion.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb var tilstede under trekningen og sier dette om det endelige oppsettet.

- Vi får en tøff start med kun én hjemmekamp og tre bortekamper høsten 2012. Samtidig får vi tre hjemmekamper og én bortekamp høsten 2013.

- Får vi en god start på kvaliken, så har vi gode forutsetninger når det hele skal avgjøres med tre hjemmekamper, sier Nils Johan Semb til fotball.no.

Kvalifiseringen er den tredje på rad hvor Norge har havnet i samme gruppe som Island. Da vi møtte dem til kvalifiseringen til VM i Sør-Afrika i 2010 åpnet også Norge mot islendingene, en kamp som endte 2-2 på Ullevaal. I returen på Laugardalsvöllur ble det 1-1 og Norges siste halmstrå for VM-deltaking var blåst bort.

Til kvaliken for EM i Polen og Ukraina neste sommer ble det norsk 2-1-seier på Island mens det hjemme i Oslo ble 1-0 etter en sen scoring av Mohammed Abdellaoue på straffespark. Der og da levde EM-håpet i beste velgående for Drillos del, men et ydmykende 0-2-tap for Danmark i Parken sendte Norge hodestups ut av mesterskapet.

Kampoppsett Norges VM-kvalifiseringsgruppe

7/9 2012: Island – Norge
11/9 2012:
Norge – Slovenia
12/10 2012:
Sveits – Norge
16/10 2012:
Kypros – Norge
22 eller 23/3 2013:
Norge – Albania
7 eller 8/6 2013: Albania – Norge
6/9 2013: Norge – Kypros
10/9 2013:
Norge – Sveits
11/10 2013
: Slovenia – Norge
15/10 2013: Norge – Island

Les flere nyheter her

Personvernpolicy