Krekar-saken for retten i februar

Mullah Krekar avbildet i Oslo Tingrett i september 2010 i forbindelse med et rettslig avhør med PST etter at han hadde gitt uttrykk for trusler mot Høyre-leder Erna Solberg. Arkivfoto: Berit Roald (Scanpix)
Mullah Krekar avbildet i Oslo Tingrett i september 2010 i forbindelse med et rettslig avhør med PST etter at han hadde gitt uttrykk for trusler mot Høyre-leder Erna Solberg. Arkivfoto: Berit Roald (Scanpix)

15. februar starter rettssaken mot mulla Krekar, som er tiltalt for trusler mot Høyre-leder Erna Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krekar er tiltalt for brudd på fire paragrafer; Terrorparagrafen (paragraf 147), paragraf 140, paragraf 99 og paragraf 227, melder TV2.

Paragraf 99 har en strafferamme på 15 års fengsel, og brukes mot «den som ved vold, trusler eller andre ulovlige midler søker å hindre Kongen, Regenten, Statsrådet, Stortinget eller noen av dets avdelinger, Høyesterett eller Riksretten i sin virksomhet».

Les også: Krekar blir anmeldt for nye drapstrusler

Under en pressekonferanse i juni 2009 skal mullaen, som egentlig heter Najumuddin Faraj Ahmad, blant annet ha uttalt følgende: «Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne».

Påtalemyndigheten mener også at Krekars hyllest av Osama bin Laden og hans forherligelse av selvmordsaksjoner i Irak er en oppfordring til straffbare handlinger. Dette har en strafferamme på åtte år. Uttalelsene i det amerikanske TV-programmet «Oppdrag mulla Krekar», hvor Krekar ifølge tiltalen støttet bruk av selvmordsbombere og forgiftning av vannbrønnene til de amerikanske soldatene i Irak, var en oppfordring til straffbare handlinger, mener påtalemyndigheten.

Les også: - Krekar mente aldri å true noen

Krekar er samtidig tiltalt for å ha fremsatt trusler mot tre navngitte norskbosatte kurdere via nettstedet Paltalk og en annen nettside i august 2008 og april 2010.

Det er satt av tre uker til rettssaken, opplyser Oslo tingrett.

Les også: Mulla Krekar tiltalt for trusler

Les flere nyheter her

Personvernpolicy