Stabæk flytter tilbake til Nadderud

Stabæk flytter fra Telenor Arena på Fornebu til Nadderud stadion neste sesong. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Stabæk flytter fra Telenor Arena på Fornebu til Nadderud stadion neste sesong. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Flyttingen vil føre til store kostnadskutt i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding mandag skriver bærumsklubben at styret i Stabæk Fotball «har vedtatt å planlegge for at Nadderud stadion blir hjemmebane for 2012».

– For Stabæk Fotball får flytting til Nadderud stadion store økonomiske konsekvenser. Vi vil derfor umiddelbart starte en prosess for å kutte kostnader. Dette vil sannsynligvis også innbefatte en nedbemanning av ansatte, både administrativt og sportslig, skriver klubben på sitt nettsted.

De ansatte i klubben ble mandag informert om beslutningen. Dermed ble søndagens kamp mot Haugesund siste hjemmekamp i Telenor Arena.

Stabæk har de to siste sesongene spilt på Fornebu, men har ikke råd til å bli værende i hallen. Klubben har hatt håp om å finne en løsning, men fordi det fortsatt ikke er noen avklaring, må bæringene tilbake til sin gamle hjemmebane på Nadderud. Sist klubben brukte Nadderud som hjemmearena, sesongen 2008, ble det gull til daværende trener Jan Jönsson og co.

Telenor, en av klubbens viktigste og største sponsorer, har tidligere uttalt at dersom klubben måtte komme til å forlate Fornebu og Telenor Arena, ville det bli mindre attraktivt å bli med bæringene videre.

– Avtalen vil sannsynligvis ikke ha den samme verdien, sa sponsorsjef Petter Svendsen til Dagens Næringsliv.

Stabæk fikk forlenget fristen med å melde inn hjemmebane for neste sesong, men må senest i dag melde i fra til Norges Fotballforbund (NFF) hvor de spiller 2012.

Rallybrødrene Petter og Henning Solberg skal arrangere motorshow i arenaen lørdag. Mandag var arbeidet med å fjerne kunstgresset i gang, melder aftenposten.no.


Les flere nyheter her

Personvernpolicy