Svenskene raser igjen:

- Petter Northug, når skal du bli voksen?

Her peker Petter Northug nese mot de øvrige stafettfeltet ved målpassering på Sjusjøen søndag. Og igjen henter svenskene frem det verbale skytset mot nordmannen. (Foto: Scanpix).
Her peker Petter Northug nese mot de øvrige stafettfeltet ved målpassering på Sjusjøen søndag. Og igjen henter svenskene frem det verbale skytset mot nordmannen. (Foto: Scanpix).

Svensk kommentator langer ut mot det norske skiesset etter søndagens nese-gest mot konkurrentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I svenske Aftonbladet retter journalist Kristoffer Bergström kraftig kritikk mot den norske skikanonen. I en kommentar lurer han på når Petter Northug skal bli voksen.

«I tre år har spurten din vært det dødeligste våpenet. I seks år har du tilhørt verdenseliten. I hele karrieren har du spredt om deg med spøker, hån og støtende utspill. Men Petter Northug, du fyller snart 26, når skal du vokse opp?»

Bergströms kommentar kommer som en følge av søndagens Northug-gest da han pekte nese mot konkurrentene da han passerte målstreken under stafetten på Sjusjøen.

Søndagens pek mot det øvrige langrennsfeltet var bare ett nytt i rekken fra Petter Northug. Ved flere anledninger tidligere har han kommet med en eller annen form for fornærmende «spillopp» overfor de andre innen sporten - og svenskene spesielt.

Da Norge vant stafettgull under ski-VM i Kollen sist vinter hysjet han på publikum og stoppet demonstrativt opp før målgang - bare for å vise hvor overlegen han var.

SVTs ekspert Jonas Karlsson var kanskje den som gikk lengst i sin kritikk av Northug etterpå:

- På sisterunden sa vi at han er en ulv som er ute med sauene sine, men han har også en annen side: Her er han en gris, som leker med konkurrentene sine. Dette er ikke pent.

En av Norges mest kjente langrennsløpere gjennom tidene, Oddvar Brå, mener svenskene overreagerte i saken, men at Northug nok i lengden tjener på å være mer ydmyk i visse situasjoner.

Aftonbladets Bergström råder til slutt Petter Northug å tenke mer over hva han vil bruke sin stjernestatus til i fremtiden og avslutter sin kommentar på følgende vis:

«Slutt å oppføre deg som en 16-åring, slutt å oppføre deg som en uredd oppkomling, slutt å oppføre deg som i våres - voks opp!».

Les flere nyheter her

Personvernpolicy