Vurderer å fortsette i Forsvaret tross nakenbading

23 år gamle Alice Asplund, som ble tvunget til å bade naken med 30 mannlige soldater, vurderer å fortsette i Forsvaret etter en samtale med forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asplund, som er inne til førstegangstjeneste, ble tvunget til å bade naken og vaske seg nedentil sammen med 30 mannlige medsoldater under en øvelse. Hun sa da at opplevelsen gjorde at hun ikke kunne anbefale Forsvaret for andre jenter.

Nå sier hun til Avisa Nordland at hun likevel vurderer å fortsette. Årsaken til at hun har kommet på andre tanker, er en personlig samtale med den ferske forsvarsministeren på fredag.

– Han sa til meg at jeg ikke måtte la slike folk ødelegge resten av karrieren min. Jeg syntes det var kloke ord fra ham, og det ga meg noe å tenke på. Han beklaget det som hadde skjedd, og mente at det jeg måtte gå gjennom var forferdelig. Han sa også at det er uakseptabelt, og at det aldri skal skje igjen, sier hun.

Les også: Forsvaret beklager at kvinnelig soldat måtte bade naken

23-åringen, som er hovedtillitsvalgt for soldatene på Reitan, hadde opprinnelig tenkt å søke på en landstillitsvalgtstilling etter førstegangstjenesten. Nå skal hun vurdere dette på nytt.

Asplund har fått mye støtte etter at hendelsen i september ble offentlig kjent sist torsdag. Forsvarssjefen beklaget det hele via sin talsmann, og flere politikere reagerte også sterkt.

Les flere nyheter

Personvernpolicy