Overtidsmål sendte Start ned

Start øynet et lite håp, men seieren glapp på overtid borte mot Viking søndag. (Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix).
Start øynet et lite håp, men seieren glapp på overtid borte mot Viking søndag. (Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix).

Start øynet et teoretisk håp om å berge plassen borte mot Viking i eliteserien søndag, men King Osei Gyans 1-1-mål på overtid sendte sørlendingene ned en divisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt til det 90. minutt holdt Mons Ivar Mjeldes gutter på en ettmålsledelse i Stavanger, og hadde dermed et ørlite håp om å overleve på øverste nivå i norsk fotball. Håpet brast imidlertid ettertrykkelig med Gyans skudd i nettaket helt på tampen.

Kampen startet i et labert tempo der ingen av lagene evnet å skape de store sjansene. Det tok seg imidlertid betydelig opp etter at 30-årsjubilanten Espen Hoff i det 28. minutt kom alene med keeper Rune Almenning Jarstein og plasserte ballen i lengste hjørne. Han ble i forveien spilt fint gjennom av Espen Søgård.

Les også: Tromsø mot sølv

Bare noen minutter senere fikk hjemmelaget en sjanse til å utligne på en retur av keeper Kenneth Høie, men Valon Berisha ble akkurat i tide hindret fra å få nettkjenning.

Mot slutten av første omgang vartet Viking opp med flere skudd, men blokkeringer av en Start-forsvarere og Høie stoppet forsøkene fra André Danielsen og Håkon Skogseid.

Heller ikke spissveteran Erik Nevland maktet å utligne på overtid i omgangen da han sto alene på bakre stolpe. I stedet blåste han ballen over mål fra kloss hold.

I annen omgang stanget Åge Hareides gutter mot et godt organisert Start-forsvar. Men gjestene kom seg også til sjanser til å øke ledelsen. Etter 71 minutter gikk Christer Kleivens skuddforsøk like utenfor Viking-målet, mens bare en sterk redning av Jarstein hindret Ernest Asante i å legge på til 2-0 elleve minutter før slutt.

Minuttet på overtid dukket Gyan opp og plasserte ballen kontant i nettet. Bengt Sæternes burde ordnet seier til Viking like etterpå da han satte ballen utenfor i en situasjon der han egentlig bare kunne stanget inn 2-1 med hodet.

Uavgjortresultatet gjør at Start må ta den tunge veien ned til 1. divisjon. For Viking betydde ikke poenget all verden, da Stavanger-klubben verken sto i fare for nedrykk eller hadde sjanse til det store spranget oppover tabellen.

Eliteserien: Brann-LSK 2-0, FFK-AaFK 3-1, Molde-Sarp. 3-1, Odd-Sogndal 1-0, Stabæk-Hauges. 1-2, SIF-VIF 2-1, TIL-RBK 3-1, Viking-Start 1-1.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy