Konge kastet kona på dør

Det vesle afrikanske fjellandet Swaziland er rammet av en pikant kongelig skandale. I fjor ble kong Mswatis 12. kone funnet i seng med landets justisminister. Foto: AP Photo/Schalk van Zuydam.
Det vesle afrikanske fjellandet Swaziland er rammet av en pikant kongelig skandale. I fjor ble kong Mswatis 12. kone funnet i seng med landets justisminister. Foto: AP Photo/Schalk van Zuydam.

Swazilands kong Mswati III har kastet ut kone nummer 12 etter at hun ble tatt på fersken i seng med landets justisminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vesle afrikanske fjellandet Swaziland er rammet av en pikant kongelig skandale. I fjor ble kong Mswatis 12. kone funnet i seng med landets justisminister.

Nå har kongen kastet henne ut av palasset - etter at hun etter sigende skal ha brukt pepperspray på en sikkerhetsvakt.

Nothando Dube (23) skal ha blitt beordret til å forlate det kongelige palasset umiddelbart, melder Reuters søndag.

Husarrest etter sexskandale

Dube har sittet i husarrest etter sexskandalen i fjor da hun ble funnet i seng med Swazilands justisminister Ndumiso Mamba. De to ble tatt på fersken i luksushotellet Royal Villas Hotel utenfor hovedstaden Mbabane.

Ifølge Dube forsøkte hun å forlate palasset for å få datteren på sykehus, etter at toåringen hadde skadet seg under lek. En sikkerhetsvakt skal ha nektet Dube å dra, melder avisen Sunday Times.

– Han truet med å slå meg og sa at jeg ikke fikk dra noen steder med barnet mitt, selv om hun blødde fra et dypt sår, sier Nothando Dube til avisen.

- Selvforsvar

Dube påstår at hun ble fysisk stoppet fra å dra fra palasset, og at det oppstod en situasjon hvor hun så seg nødt til å beskytte seg selv med pepperspray.

Episoden nådde deretter kongemoren, som skal ha reagert med sinne og bestemt at svigerdatteren måtte forlate palasset umiddelbart.

23-år gamle Dube giftet seg med den polygame kongen av Swaziland da hun var 16 år gammel. Ifølge rapportene har hun ikke sett sin mann på snart ett år.

Les flere nyheter her


Personvernpolicy