Meny

Bussulykken er en gåte for politiet

GIKK RUNDT: Én omkom og sjåføren var søndag fortsatt kritisk skadd etter at en buss med russiske sjøfolk gikk rundt på glatta ved Skaidi i Finnmark natt til lørdag. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvorfor bussen med 23 russiske sjøfolk om bord kjørte av veien og gikk rundt natt til lørdag, er fortsatt en gåte for politiet i Hammerfest. Politiet tror den kritisk skadde sjåføren sitter på svaret.

– Sjåførens forklaring blir den viktigste og det er trolig han som har løsningen. Legene tror han kommer til å overleve, men han vil trolig ikke kunne avhøres før langt ut i uka, sier operasjonsleder Andreas Haugaasen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

En mann omkom og sju ble skadd i ulykken som skjedde på en svingete strekning på E6 ned mot Skaidi sørøst for Hammerfest i tolvtida natt til lørdag. Tre av de skadde ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Les også: Én omkom da buss gikk rundt på glatta i Finnmark

Ved siden av den kritisk skadde sjåføren, er en annen alvorlig, men ikke livstruende skadd. Den tredje pådro seg kun lettere skader i den dramatiske bussvelten, opplyser sykehuset til NTB.

Resten av de overlevende ble brakt til sykehuset i Hammerfest. Det var ingen vitner til ulykken og ingen om bord i bussen fikk trolig med seg hva som skjedde i forkant av utforkjøringen.

– Vi har snakket med to av de tre som fortsatt ligger på sykehus i Hammerfest. Ut fra forklaringene deres kan det se ut som at alle i bussen sov da ulykken skjedde. Det vi fokuserer på nå er å få avhørt den andre sjåføren og kapteinen, sier Haugaasen.

Les flere nyheter

Populært