Bussulykken er en gåte for politiet

GIKK RUNDT: Én omkom og sjåføren var søndag fortsatt kritisk skadd etter at en buss med russiske sjøfolk gikk rundt på glatta ved Skaidi i Finnmark natt til lørdag. Foto: Scanpix
GIKK RUNDT: Én omkom og sjåføren var søndag fortsatt kritisk skadd etter at en buss med russiske sjøfolk gikk rundt på glatta ved Skaidi i Finnmark natt til lørdag. Foto: Scanpix

Hvorfor bussen med 23 russiske sjøfolk om bord kjørte av veien og gikk rundt natt til lørdag, er fortsatt en gåte for politiet i Hammerfest. Politiet tror den kritisk skadde sjåføren sitter på svaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Sjåførens forklaring blir den viktigste og det er trolig han som har løsningen. Legene tror han kommer til å overleve, men han vil trolig ikke kunne avhøres før langt ut i uka, sier operasjonsleder Andreas Haugaasen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

En mann omkom og sju ble skadd i ulykken som skjedde på en svingete strekning på E6 ned mot Skaidi sørøst for Hammerfest i tolvtida natt til lørdag. Tre av de skadde ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Les også: Én omkom da buss gikk rundt på glatta i Finnmark

Ved siden av den kritisk skadde sjåføren, er en annen alvorlig, men ikke livstruende skadd. Den tredje pådro seg kun lettere skader i den dramatiske bussvelten, opplyser sykehuset til NTB.

Resten av de overlevende ble brakt til sykehuset i Hammerfest. Det var ingen vitner til ulykken og ingen om bord i bussen fikk trolig med seg hva som skjedde i forkant av utforkjøringen.

– Vi har snakket med to av de tre som fortsatt ligger på sykehus i Hammerfest. Ut fra forklaringene deres kan det se ut som at alle i bussen sov da ulykken skjedde. Det vi fokuserer på nå er å få avhørt den andre sjåføren og kapteinen, sier Haugaasen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy