Granatangrep mot Baath-partiet i Damaskus

TILHENGERE av det syriske regimet med bilder av president Bashar al-Assad under en demonstrasjon i Beirut 2. oktober. Foto: Scanpix/AFP.
TILHENGERE av det syriske regimet med bilder av president Bashar al-Assad under en demonstrasjon i Beirut 2. oktober. Foto: Scanpix/AFP.

Minst to rakettdrevne granater rammet søndag kontorene til Syrias regjerende Baath-parti i Damaskus, ifølge øyenvitner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det første angrepet som er blitt rapportert mot makthaverne i Damaskus siden opprøret mot den syriske presidenten Bashar al-Assad startet for åtte måneder siden. Det fant sted få timer etter at fristen som Den arabiske liga har gitt Syria, gikk ut. Ligaen har bedt regimet om å stanse volden mot demonstranter, hvis ikke risikerer landet sanksjoner.

– Sikkerhetspolitiet har stengt av plassen hvor Baaths Damaskus-gren holder til. Men jeg så røyk som steg opp fra bygningen, og det var brannbiler på stedet, sier et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters og legger til:

– Angrepet skjedde like før daggry, og bygningen var nesten tom. Det ser ut til å ha vært ment som en beskjed til regimet.

– Desertører sto bak

Den syriske frihetshæren, som består av avhoppere fra hæren, og som har base i Tyrkia, sier den sto bak angrepet. Men det er ikke kommet uavhengig bekreftelse på hva som har skjedd.

Video: Politikerdebatt endte i slagsmål

Lørdag skal i alt 14 mennesker ha blitt drept i militæroperasjoner, og også fredag skal flere titalls mennesker ha mistet livet i sammenstøt og demonstrasjoner, ifølge Det syriske observatoriet for menneskerettigheter, en eksilgruppe som jobber mot regimet.

Regimet viser imidlertid ingen tegn til å ville gi seg, heller tvert imot, og stadig flere frykter nå at det går mot full borgerkrig i Syria.

Lover ny grunnlov

– Konflikten vil fortsette, og presset på å få Syria til å underkaste seg vil fortsette. Men jeg kan forsikre dere om at Syria ikke vil bøye seg, og at landet vil fortsette å stå imot presset det blir utsatt for, sier president Bashar al-Assad i et intervju med Sunday Times.

Les også: Vil at Oljefondet skal boikotte Syria

Han sier også at det vil bli avholdt valg i februar eller mars, og at den nye nasjonalforsamlingen vil få i oppgave å utarbeide en ny grunnlov.

– Denne grunnloven vil gi et grunnlag for hvordan presidenten skal velges, hvis de trenger en president, sier Assad.

Les også: - Assads fall et spørsmål om tid

Les flere nyheter

Personvernpolicy