Meny

Undersøker Breiviks klær, våpen og ammunisjon

VÆPNET ESKORTE: Her blir terrorsiktede Anders Behring Breivik fraktet fra Oslo Tingrett etter fengslingsmøtet mandag. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet forsøker å spore opphavet til mellom 80 og 100 gjenstander som Anders Behring Breivik benyttet under terroraksjonene 22. juli.

Blant gjenstandene er de svarte klærne han brukte, hjemmelagde klistremerker med politilogo, en tung stålhjelm, flere våpen og ammunisjon. For politiet er det viktig å finne ut mer enn bare hvor de er kjøpt, skriver Dagbladet.

– Vi har gått gjennom alle distinksjoner, hvor de er kjøpt og hva de betyr. Vi sjekker også om merker er kjøpt av andre, for på den måten å avdekke folk med lignende interesser – eller om det har vært medhjelpere. Ingenting tyder på det, sier hovedetterforsker Ole Jørgen Hafredal til avisa.

Les også: Eksperter mener PST burde undersøkt navneliste

Så langt er det ikke funnet spor som kan knytte andre personer til kjøp, bestilling eller avhenting av gjenstandene, sier etterforskeren.

I vitneforklaringene går det fram at Breivik hyppig drakk fra et sugerør tilknyttet en drikkesekk han bar på ryggen da han gikk av ferja på Utøya. Innholdet i denne er fremdeles til analyse.

De fleste innkjøpene gjorde Breivik mot slutten av 2010.

Les flere nyheter

Populært