Meny

Ydmykende bortetap for kvinnelandslaget

Nord-Irland jubler for scoring i lørdagens EM-kvalifiseringskamp i fotball, mens de norske spillerne fortviler. (Foto: Vegard Grøtt, SCANPIX).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges kvinnelandslag i fotball måtte tåle et av sine mest ydmykende tap da det ble 1-3 mot Nord-Irland i EM-kvalifiseringen lørdag.

Hjemmelaget ledet 2-0 ved pause etter scoringer av Kirsty McGuinness og Ashley Hutton. Isabell Herlovsen tente et håp om poeng med sin redusering kvarteret ut i annen omgang, men Nord-Irlands tredje mål knuste håpet.

Rachel Furness var målscorer.

Nord-Irland måtte avslutte med ti spillere etter et rødt kort i sluttminuttene, uten at Norge greide å utnytte det.

Tapet betyr at Norge må ha hjelp om det skal bli gruppeseier og direkte plass i EM-sluttspillet i Sverige i 2013. Avgir ikke gruppeleder Island poeng mot et av de øvrige lagene, vil selv ikke norsk seier over islendingene i siste kamp være nok.

Med to tap på fire kamper så langt er trolig også håpet om å bli beste toer ute. Det betyr at Norge med stor sannsynlighet må ut i omspill mot en annen toer neste høst.

Eli Landsems lag overvintrer faktisk på fjerdeplass, med også Belgia og Nord-Irland foran seg på tabellen i en gruppe som på forhånd så relativt enkel ut.

Lørdagens tap avsluttet en svært skuffende landslagssesong. VM i Tyskland endte med hjemreise allerede etter gruppespillet.

Les flere nyheter her

Populært