«Camp Null"-rekord for Barcelona

Carles Puyol kan mer enn å nekte motstanderen sjanser og mål. Her scorer han for Barcelona i 4-0-seieren mot Zaragoza lørdag. Foto: Albert Gea, SCANPIX/Reuters.

Ti seriekamper på rad har Barcelona spilt uten å slippe inn mål hjemme på «fort» Camp Nou. Klubbrekorden ble spikret med 4-0 mot Zaragoza lørdag.

Katalanerne stormer ubeseiret videre i spansk 1. divisjon. Sist laget slapp inn seriemål på Camp Nou var 9. april mot Almeria (3-1-seier).

Svake Zaragoza ble null match. Mens laget har slitt på utebane og spilt tre 2-2-kamper (Athletic Bilbao, Valencia og Real Sociedad), er Lionel Messi og co. bombesikre i egen lekegrind.

Ti kamper på rad uten mål imot er en mer enn den forrige klubbrekorden fra 1986.

Etter å ha fosset gjennom La Liga i en eneste lang scoringsfest, stoppet det litt opp mot Athletic Bilbao på bortebane sist. Barcelona fikk store problemer i gjørma, og Messi reddet så vidt 2-2 på overtid.

Lørdag var alt ved det vanlige igjen med Barcelona i full kontroll og scoringshumør.

Stopperfest

To av scoringene ble notert av Barcelonas midtstoppere. 18 minutter ut i kampen slo Xavier Hernandez et frispark fra venstre hardt inn i feltet. Der ruvet midtstopper Gerard Piqué høyest og stanget sikkert inn sitt første mål for sesongen.

Tre minutter før halvtid lyktes omsider Messi etter å ha feilet på flere store sjanser tidligere i kampen. Argentineren ble spilt gjennom i fremste linje av Cesc Fàbregas og brukte fire touch på å runde en Zaragoza-forsvarer og sette inn sin 15. La Liga-scoring denne sesongen.

14 av dem er scoret hjemme på Camp Nou.

Den lille fotballgiganten har dermed scoret mål i de siste fem kampene han har spilt: Tre mål mot Mallorca (5-0), to mot Plzen (4-0) i mesterligaen, ett mot Athletic Bilbao (2-2), ett for Argentina (2-1) mot Colombia i den søramerikanske VM-kvalifiseringen og ett mot Zaragoza.

24-åringen har scoret fem i mesterligaen så langt. Onsdag kan det bli flere når Milan venter i Milano med håp om å bli det første laget som tukter katalanerne denne sesongen.

Krigermål

Åtte minutter ut i annen omgang var Carles Puyol i frontlinjen etter et frispark. Selv om Barcelona-kapteinen var i klar offside da ballen ble slått fram, kriget stopperen ballen i mål til 3-0 med hjelp av en Zaragoza-forsvarer.

Etter 74 minutter kjempet ferske Joan Isaac Cuenca seg til dødlinjen og slo inn via en Zaragoza-fot og perfekt på hodet til David Villa, som enkelt la på til 4-0.

Zaragoza er ille ute etter fire tap på de siste fem kampene.

I en tidligere kamp lørdag seiret Villarreal 1-0 over Real Betis etter en frekk lobb av Borja Valero etter 20 minutter.

Serieleder Real Madrid møter Valencia på bortebane sent lørdag kveld.