Nabo fjernet ambulanse på oppdrag fra gata

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens ambulansepersonellet var inne i et hus for å hente en pasient, gikk en nabo inn i bilen deres og fjernet den fra gata.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årsaken skal ha vært at naboen ikke kom seg forbi med bilen, melder Lofotposten ifølge NRK.

– Da de kom ut var ambulansen flyttet til en sidegate et stykke unna boligen. Heldigvis var ikke pasienten i livsfare, sier enhetsleder Britt Rønning i ambulansetjenesten i Svolvær til NRK.

Forholdet er blitt anmeldt, noe rådgiver Randi Spørck for prehospitale tjenester i helseforetaket er glad for.

– Jeg har jobbet i ambulansetjenesten i mange år, men aldri hørt om noe lignende. At publikum opptrer så respektløst, og risikerer å sette liv og helse i fare høres helt utrolig ut. Politianmeldelse er helt på sin plass, sier hun.

Det er ikke første gang ambulansetjenesten har opplevd inngripen fra publikum i Svolvær. I et annet tilfelle ble en ambulanse parkert inne under et oppdrag. To biler hadde stilt seg opp foran og bak ambulansen. Bilen kom ikke ut før etter 20 minutter.

– Heldigvis var ikke pasienten i livsfare. Hadde det vært tilfelle, ville konsekvensene for å hindre ambulansen vært mye større. Vi er en tjeneste som skal hjelpe folk, og derfor blir jeg ganske provosert når noen tør å hindre en ambulanse på oppdrag, sier Rønning.

Les flere nyheter her