Bjørgen ledet fra start til mål

HISTORISK: Marit Bjørgen gikk til topps i verdenscupåpningen lørdag og vant sin 47. verdenscupseier. Dermed ble hun også historisk. Foto: Scanpix
HISTORISK: Marit Bjørgen gikk til topps i verdenscupåpningen lørdag og vant sin 47. verdenscupseier. Dermed ble hun også historisk. Foto: Scanpix

Marit Bjørgen ledet fra start til mål og tok sesongens første verdenscupseier i 10 kilometer fri teknikk på Sjusjøen lørdag. Hun vant sin 47. verdenscupseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at Bjørgen ble historisk, som den langrennsløperen i Norge som har vunnet flest verdenscupseirer. Hun gikk forbi Bjørn Dæhlie med seieren lørdag.

– Det var moro å komme i gang, og at det skulle ende med seier var bra. Jeg skal ikke nekte for at jeg var spent før start i dag, for jeg hadde ikke peiling på hvor jeg sto, men det fungerte fint, og jeg hadde god kontroll underveis, sa Marit Bjørgen til NRK etter seieren, hennes tredje strake i sesongåpningen.

Les også: Derfor er Marit Bjørgen verdens beste

Svenske Charlotte Kalla tok annenplassen på Sjusjøen, men hun ble slått av Bjørgen med 27,1 sekund. Vibeke Skofterud på tredjeplass var 29 sekunder bak Bjørgen. Den norske verdenscupdronningen var i en klasse for seg.

– Jeg brukte kraften min og gikk teknisk veldig bra uten å stresse. Jo, jeg er fornøyd med dette. Det meste funket bra, slo Bjørgen fast.

Vibeke Skofterud var nesten like glad og fornøyd som Bjørgen:

– Jeg prøvde å gå et løp uten å stresse altfor mye, og det lyktes jeg med. Jo, dette var en veldig bra start på sesongen. Det er veldig stort at jeg klarte å komme på seierspallen.

Les også: Marit Bjørgens fem beste treningstips

– Det er ikke tvil om at dette gjør godt for selvtilliten, og jeg får mye trygghet til å fortsette sesongen nå, sa Vibeke Skofterud til NRK etter løpet.

Skiskytteren Tona Berger gikk inn til en overraskende sterkt 4.-plass foran Kristin Størmer Steira, Marthe Kristoffersen og Therese Johaug.

Den norske dominansen var enorm med seks løpere blant de sju beste.

Les flere nyheter

Personvernpolicy