Meny

Bhatti bortvist fra retten i terrorplanleggingssaken

MÅTTE FORLATE RETTEN: Arfan Bhatti, her avbildet i Borgarting lagmannsrett i mai i fjor. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arfan Bhatti, som selv ble frikjent for å ha inngått terrorforbund i Norge, ble bortvist fra rettssalen under terrorplanleggingssaken fredag.

Bhatti dukket opp like etter at retten ble satt fredag formiddag, men fikk beskjed om at han måtte forlate salen fordi han selv er straffedømt i løpet av de siste fem årene. Dermed har retten anledning til å bortvise ham, skriver Aftenposten.

Les også: Vil politianmelde trusler mot TV2-fotograf

– Min klient var der av ren juridisk interesse. Mennene i denne saken er tiltalt for samme forbrytelse han ble frifunnet for, og han ville se om PST hadde funnet opp kruttet siden sist, sier Bhattis advokat John Christian Elden til avisa.

Ingen er blitt dømt for å ha inngått terrorforbund i Norge tidligere. Arfan Bhatti var i sin tid tiltalt for det, men ble altså frikjent.

Les også: Bhatti frifunnet for drapsforsøk

I den såkalte terrorplanleggingssaken som startet i Oslo tingrett tirsdag denne uka, er tre menn tiltalt for planlegging av terrorhandling i Danmark. Mål i Norge er ikke med i tiltalen, selv om de opprinnelig var siktet for å ha inngått forbund med tanke på å begå en eller flere terrorhandlinger på norsk jord.

Les flere nyheter

Populært