Afghanske politimenn drept av utenlandske soldater

To afghanske politioffiserer ble drept av utenlandske styrker som utførte et raid sørvest i Afghanistan natt til lørdag, opplyser en politisjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i provinsen Ghazni var ikke informert om raidet natt til lørdag. De ga derfor de utenlandske soldatene ordre om å stanse, men ordren ble ikke fulgt, ifølge politisjef Zorawar Zahid. I den påfølgende skuddvekslingen ble politimennene truffet og drept.

En talsmann for de NATO-ledede ISAF-styrkene sier at han er klar over hendelsen og at man undersøker hva som har skjedd.

Les også: Slakter jusprofessor etter soldatkritikk på e-post

Drapene vil trolig bidra til at afghanske myndigheter i enda større grad vil forsøke å få USA og NATO til å stanse nattraidene, der utenlandske soldater går fra hus til hus for å finne opprørere.

De utenlandske styrkene holder fast på praksisen ettersom de mener raidene er svært effektive i kampen mot opprørere. Men de har også skapt stort strid mellom president Hamid Karzai og hans vestlige støttespillere.

Les også: Amerikanske soldater drepte afghanere for moro skyld

Så sent som onsdag denne uken krevde Karzai at nattraidene må opphøre hvis den afghanske regjeringen skal undertegne en langsiktig samarbeidsavtale med USA.

Les flere nyheter

Personvernpolicy