Breivik ville fjerne fluktbåtene

MASSEMORDER: Anders Behring Breivik ville ifølge VG sørge for at det ikke var noen evakueringsmulighet fra Utøya. Foto: Scanpix/AP
MASSEMORDER: Anders Behring Breivik ville ifølge VG sørge for at det ikke var noen evakueringsmulighet fra Utøya. Foto: Scanpix/AP

Anders Behring Breivik har sagt i avhør at han planla å fjerne båtene som ungdommene på Utøya kunne flykte i.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Breivik skal ifølge VG ha sagt i avhørene at det var en essensiell del av strategien at det var så lang avstand fra Utøya til land. Han forklarer også at om det var mange båter i havna på aksjonsdagen, så kunne han bruke en leiebåt, kutte fortøyningene og dra de andre båtene ut på sjøen slik at det ikke ble noen evakueringsmulighet, skriver VG lørdag.

Les også: Breivik hadde to dødslister

Han har forklart til politiet at han vurderte å reservere en leiebåt til 22. juli. Planen ble imidlertid skrinlagt fordi han mente det kunne være for risikabelt siden Utøya-leiren var et stort politisk arrangement.

Les flere nyheter

Personvernpolicy