Stammehøvding drept i brasiliansk jordkonflikt

Høvdingen for Kaiowa Guaranisamfunnet Nisio Gomes ble drept da 42 tungt væpnede, maskerte menn angrep landsbyen nær grensen til Paraguay fredag morgen. Andre medlemmer av lokalsamfunnet skal ha blitt kidnappet og drept. Foto: Scanpix/AFP.
Høvdingen for Kaiowa Guaranisamfunnet Nisio Gomes ble drept da 42 tungt væpnede, maskerte menn angrep landsbyen nær grensen til Paraguay fredag morgen. Andre medlemmer av lokalsamfunnet skal ha blitt kidnappet og drept. Foto: Scanpix/AFP.

Maskerte og væpnede menn har drept høvdingen i en stamme som er del av urbefolkningen vest i Brasil. Drapet betegnes som en ny episode i kampen om råderett over landområder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 40 hettekledde menn trengte seg tidlig fredag morgen inn i en av guaranilindianernes leirer i delstaten Mato Grosso do Sul nær grensen mot Paraguay. Den 59 år gamle høvdingen Kazike Nisio Gomes ble skutt og drept, opplyste brasilianske tjenestemenn.

I Brasil har en gruppe som utgjør bare rundt 1 prosent av befolkningen kontroll over nesten halvparten av all oppdyrket jord. Guaranifolket har forsøkt å vinne tilbake kontrollen over enkelte av sine tidligere jordområder, men møter sterk motstand fra rike bønder.

Les flere nyheter

Personvernpolicy