Meny

Askøyværing identifisert etter Air France-styrten

Til sammen 228 personer mistet livet da et Air France-fly styrtet i Atlanterhavet 1. juni 2009. To nordmenn har hittil blitt identifiserte etter flystyrten. Foto: AP / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helge Gustafsson fra Askøy er funnet blant de omkomne i Air France-vraket. Dermed har to nordmenn blitt identifiserte etter flystyrten i 2009.

Helge Gustafsson (44) har islandsk far, men er oppvokst på Askøy og har familie i bergensområdet.

Norsk-islendingen var på vei fra Brasil til et oppdrag i Angola, da Air France flyet styrtet i Atlanterhavet, noen timer etter å ha tatt av fra Rio de Janeiro. Til sammen 228 personer mistet livet i styrten. Deriblant fire nordmenn og en elleve år gammel norsk-britisk gutt.

Les også: Nordmann funnet etter Air France-styrt

- Det er sårt å tenke på. Han skulle slutte å reise. Dette var hans siste tur, sier bror til Helge Gustafsson, Inge Gustafsson, til bt.no.

Han fikk telefon om at broren var identifisert onsdag. Beskjeden fra Islands ambassade i Oslo var både fryktet og ønsket, melder Aftenposten.

Les også: Pilotenes siste ord før dødskrasjen

Helge Gustafsson etterlater seg to døtre på 20 og 22 år og en sønn på 11.

Helge Gustafsson er den andre med tilknytning til Norge som er identifisert etter flystyrten den første juni 2009. Mandag i forrige uke fikk Bertha Marie Moholt fra Bergen beskjed om at hennes mann, Karsten Aleksander Moholt, ble funnet i havet.

Les flere nyheter her

Populært