Slik blir din iPhone og iPad sikker

Telefonene har blitt en viktig del av livene våre, derfor er det viktig å sikre innholdet på dem. Foto: Andreas H. Lunde/ABC Nyheter
Telefonene har blitt en viktig del av livene våre, derfor er det viktig å sikre innholdet på dem. Foto: Andreas H. Lunde/ABC Nyheter

Fem tips om hvordan du kan gjøre din iPhone/iPad sikrere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange har etterhvert store deler av livene sine lagret på telefonen. Kontaktlister, epost, bilder, dokumenter, videoer og mer.

Mobiltelefonene vi bruker ligner mer og mer på små bærbare datamaskiner, enten det er snakk om iPhone eller Android. De er kanskje ikke så like i utseende, men ihvertfall i funksjonalitet.

Hjemme er vi (forhåpentligvis) vant til å bruke anti-virusprogrammer og passord for å komme inn på PCene eller Macene våre.

Men har du tenkt på hva som skjer om din iPhone eller iPad kommer på avveie?

Her får du fem tips om hvordan du kan gjøre din iPhone/iPad sikrere.

1. Lag et hinder for uvedkommende

Skru på passordfunksjonen for å få tilgang til innholdet på telefonen.

Husk å bruke en vanskeligere kode enn for eksempel 1234, 0000, 9999. Det er heller ikke så smart å bruke PIN-koden til bankkortet dit.

Still også inn telefonen slik at passord kreves umiddelbart etter at skjermen skrus av, for best sikkerhet.

For best sikkerhet må du skru av valget for «enkel kode». Da kan du bruke et ord eller helst en kombinasjon av bokstaver, tall og symboler som kode.

Det vil ta litt lenger tid å få tilgang til telefonen i det daglige, men innholdet på telefonen er også bedre sikret.

Les også: Test av iPhone 4S

2. Slett innholdet automatisk

Om en uvedkommende får tilgang til telefonen din kan det hende at han/hun vil forsøke å gjettet koden. Ved å skru på funksjonen «slett data» i kodelåsinnstillingene blir innholdet på telefonen automatisk slettet etter ti mislykkede forsøk.

3. Finn telefonen om den forsvinner

Last ned appen «Finn iPhone» i Appstore og følg instruksjonene.

Om telefonen din blir stjålet eller om du mister den kan du få opp telefonens posisjon på et kart. Du kan også sperre og slette inholdet på telefonen fra en PC eller Mac.

Les også: Voldtektsalarm topper iPhone-nedlastinger


4. Beskytt sikkerhetskopien

Når du kobler en iPhone eller en iPad til iTunes kan du ta sikkerhetskopi av innholdet. Kopien blir liggende på maskinen din, men om uvedkommende får tilgang til datamaskinen din kan de også ganske enkelt få tilgang til innholdet på din iPhone/iPad samtidig.

Løsningen er å kryptere sikkerhetskopien via innstillingene i iTunes.

5. Hold iOS oppdatert

Når du får beskjed gjennom iTunes eller telefonen om at det har kommet nye oppdateringer er det viktig å laste ned og installere disse.

Ofte gir de deg økt sikkerhet, men kanskje også bedre batterikapasitet og nye funksjoner.

Det var noen enkle sikkerhetstips til iPhone og iPad. Ønsker du flere sikkerhets- og teknologiråd? Bruk kommentarfeltet og kom med innspill.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy