Polakk døde etter vold i Bergen

En 34 år gammel mann som natt til søndag ble slått ned i Bergen sentrum døde natt til fredag av skadene han ble påført. En 27-årig mann fra Litauen er siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener den 34 år gamle mannen fra polen ble utsatt for blind vold, da han ble dunket inn i et butikkvindu, slått og sparket før han gikk i bakken.

– Vi kan ikke se at det var noen foranledning til volden sier politiadvokat Trond Eide ved Hordaland politidistrikt til NTB.

En 27 år gammel mann fra Litauen ble pågrepet ikke lenge etter hendelsen som fant sted utenfor et utested i Bergen sentrum ved 2-tiden natt til søndag.

– Han er nå siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier Eide.

Den 34 år gamle mannen var ansatt i Førde-firmaet Nordvest Miljø, og var på firmatur i Bergen i helgen. Arbeidsgiveren hans beskriver episoden som blind vold, skriver Bergensavisen.

Litaueren på sin side hevder han handlet i nødverge, skriver Bergensavisen.

27-åringen, som jobber for et malerfirma i Bergen, har forklart at han var på julebord og var beruset da hendelsen fant sted.

Han skal ikke ha kjent til avdøde før han havnet i klammeri med ham.– Politiet er fremdeles meget interessert i vitner som har sett foranledningen til voldsepisoden på Strandkaien, sier Eide.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy