Hollywood-gigant skal regissere Nesbø-bok

Stjerneregissøren Martin Scorsese har sagt ja til å regissere Jo Nesbøs «Snømannen». (Foto: Scanpix).
Stjerneregissøren Martin Scorsese har sagt ja til å regissere Jo Nesbøs «Snømannen». (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stjerneregissøren Martin Scorsese som har stått bak en rekke kritikerroste storfilmer, har sagt ja til å regissere Jo Nesbøs «Snømannen».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er det britiske selskapet Working Title Films som har rettighetene til å filmatisere den sjuende boka om politietterforskeren Harry Hole. Både filmselskapet, forfatteren selv og agentkontoret Salomonsson Agency bekrefter overfor VG at Scorsese har tatt på seg regijobben med «Snømannen».

Jo Nesbø selv kaller det hele både logisk og sprøtt.

Han forteller at han var ambivalent til at det skulle bli film av Harry, men krevde at han måtte være med å bestemme regissør.

– Jeg visste at det var urealistisk, men så snudde de og sa ja. Jeg satte opp en liste på fem mulige kandidater, strøk så en av dem, så det var fire igjen. Agenten min, Niclas Salomonsson, bare ristet på hodet da han så listen, Men han leder Europas beste agency og satte i gang. Øverst på den lista sto Martin Scorsese, sier Nesbø til avisa.

Han sier han er trygg på at Scorsese vil sørge for at filmen blir bra. Selv blir Nesbø medprodusent på filmprosjektet. Når og hvor innspillingen starter, er ennå ikke avklart.

Les flere nyheter her