Suu Kyis parti enig om politisk retur i Burma

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredsprisvinner Aung San Suu Kyis parti, Nasjonalligaen for demokrati, er enig om å returnere til den politiske arenaen i Burma, sier en talsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et møte med omkring 100 seniormedlemmer snakket alle delegatene for de regionale grupperingene i favør av en politisk retur.

– Alle delstatene og regionene er enige. Vi må høre fra to grupper til – ungdoms- og kvinnekomiteens medlemmer. Etter det skal vi kunngjøre det offisielt, sier talsmann Kyi Toe fra Ligaen (NLD).

Suu Kyi sa til BBC torsdag at hun trodde et flertall av medlemmene i partiet ville gå inn for at NLD skal registrere seg som normalt politisk parti.

NLD nektet å delta i valget i Burma for ett år siden, da Suu Kyi fortsatt satt i husarrest, først og fremst fordi det ikke kunne godta et pålegg om å utvise fengslede medlemmer.

Fredsprisvinneren mener situasjonen ser helt annerledes ut nå.

– Fredag vil vi drøfte om tiden nå er moden for å ta plass i nasjonalforsamlingen, sa hun før møtet.

NLDs talsmann Nyen Win sa sist helg til AFP at Suu Kyi trolig vil stille opp ved et kommende suppleringsvalg til nasjonalforsamlingen. Det er ikke klart når dette valget vil bli holdt, men mer enn 40 plasser i den burmesiske nasjonalforsamlingen er ledige.

Les flere nyheter her