Lokallagsledere ber SV gå ut av regjering

Flere lokallagsledere i SV mener regjeringsslitasjen er så stor at partiet må komme seg ut av den rødgrønne regjeringen så fort som mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– SV må finne en rimelig grunn til å gå ut av regjeringen, og klimameldingen kan passe, sier Olav Gilsåmo som er leder i Meråker SV til Dagsavisen.

Etter bare 4,1 prosents oppslutning i kommunevalget i høst, murrer det på grasrota i partiet. Flere krever at SV går ut av regjeringen for isteden å blankpusse profilen fram mot stortingsvalget i 2013, skriver avisa.

– Det er vanskelig å si hva vi står for, når vi åpenbart ikke får gjennomslag, sier Gilsåmo og fortsetter: – Vi må jo bare holde kjeft så lenge vi sitter i regjering.

Fordelingspolitikken og motstanden mot å sende norske soldater til Libya og Afghanistan er blant sakene der flere SV-ere føler at partiet ikke har noe det skal ha sagt.

– Vi må nok ut for å unngå mer slitasje på SV. Nok er nok, sier lokallagsleder Anne-Karin Ødegården i Enebakk SV. Hun ønsker nå en debatt om regjeringsdeltakelsen i partiet.

SVs ene av to lederkandidater, Heikki Holmås, mener partiet er best tjent med å bli værende i regjering, men sier diskusjonen må tas.

Les flere nyheter

Personvernpolicy