Mann dømt til tre års fengsel for voldtekt i Kristiansand

En 29 år gammel mann er i Agder lagmannsrett dømt til tre og et halv års fengsel for grov voldtekt av en da 19 år gammel kvinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten opprettholder dermed dommen fra Kristiansand tingrett, skriver Fædrelandsvennen.

Retten legger til grunn at kvinnen var sårbar fordi hun var beruset og slår fast at den 29 år gamle somalieren utnyttet kvinnen grovt. Somalieren tok ifølge dommen også kvelertak på kvinnen og truet henne.

Voldtekten skjedde i juli 2009, og politiet sto uten spor fram til DNA-analysen var klar året etter. Statsadvokaten anbefalte å henlegge saken, men da den fornærmede kvinnen anket avgjørelsen, beordret riksadvokaten tiltale.

Lagmannsretten fant ingen formildende omstendigheter i straffeutmålingen, og 29-åringen er også dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til offeret. Mannen har hele tiden nektet for å ha utført overgrepet.

Les flere nyheter

Personvernpolicy