Meny

– Fant halvt tonn hasj på vei til Kristiansand

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske tollere har beslaglagt over et halvt tonn hasj som var på vei til Norge, melder dansk TV 2. Beslaget ble gjort i en nederlandsk lastebil som var på vei om bord i en Color Line-ferje fra Hirtshals til Kristiansand.

Hasjen ble funnet under en rutinemessig sjekk i ferjehavna nord på Jylland ved 20-tiden onsdag, het det på det danske fjernsynsselskapet nettsider torsdag. Tollerne fant 554 kilo hasj med en gateverdi på anslagsvis 70 millioner norske kroner gjemt i bilen.

Politiet i Nord-Jylland og de regionale skattemyndighetene, som tollvesenet sorterer under, ville torsdag verken bekrefte eller avkrefte meldingen om det store hasjbeslaget. Dansk TV 2 fikk imidlertid meldingen bekreftet av flere kilder som ikke ville stå fram med navn.

Les også: Stor hasjplantasje avslørt i Danmark

Sjåføren på lastebilen, en mann på rundt 35 år, ble torsdag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i forhørsretten i byen Hjørring. Møtet ble holdt for lukkede dører, het det på dansk TV 2s nettsider.

For bare rundt tre uker siden beslagla tollvesenet i Norge 560 kilo hasj på ferjehavna i Larvik. Dette beslaget var norgeshistoriens største i sitt slag. Den nederlandske sjåføren på et vogntog hadde stoffet i bagasjen, og også denne gang kom stoffet via Hirtshals.

Les flere nyheter

Populært