Vi nærmer oss 5 millioner innbyggere

Trangt om saligheten på Karl Johan 17. mai. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Trangt om saligheten på Karl Johan 17. mai. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Folketallet i Norge vokste med vel 20.000 i tredje kvartal i år. Nå er det 4.973.000 personer bosatt her i landet. Det er 65.000 flere enn for ett år siden og den nest høyeste folketilveksten noen gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Befolkningsstatistikken fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at folkeveksten i tredje kvartal er den nest høyeste i noe kvartal noensinne. Rekorden stammer fra tredje kvartal i fjor, da veksten var på 150 flere personer enn i samme periode i år.

Hele 70 prosent av folkeveksten skyldes økt nettoinnvandring, og polakker er den klart største gruppen av utenlandske statsborgere som har bosatt seg her i landet.

Det er til Oslo og Akershus at det kommer flest nye innbyggere, både fra utlandet og fra andre steder i landet. Til disse to fylkene kom det i tredje kvartal i år i alt 8.000 innvandrere, hvorav 5.200 til hovedstaden alene.

Les også: Sju milliarder grunner til bekymring

Oslo fikk også 10.000 nye innbyggere som kom fra andre steder i Norge, men her er nettoinnflyttingen mye mindre, ettersom nesten like mange flyttet ut fra hovedstaden. 23,4 prosent av befolkningen her i landet bor nå i Oslo og Akershus.

Tallene fra SSB viser også at fødselstallet i tredje kvartal gikk ned med 100 fødsler sammenlignet med samme kvartal i fjor. Over 16.000 barn ble født i tredje kvartal i år.

Folketallet i Nord-Norge er nå nøyaktig 470.000, noe som utgjør 9,5 prosent av folketallet i Norge.

Les flere nyheter

Personvernpolicy