Utøya-offer hedret i Peru

DREPT: Emil Okkenhaug (15) fra Levanger deltok på sin første AUF-sommerleir på Utøya. Han kom aldri hjem igjen. Foto: Privat.
DREPT: Emil Okkenhaug (15) fra Levanger deltok på sin første AUF-sommerleir på Utøya. Han kom aldri hjem igjen. Foto: Privat.

15 år gamle Emil Okkenhaug som var ett av ofrene for massakren på Utøya, ble denne uka hedret under åpningen av en SOS-barneby i Peru.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emil Okkenhaugs familie har oppfordret folk til å gi minnebidragene til SOS-barnebyer, og til sammen 250.000 kroner er samlet inn til peruanske barn. Mandag ble den drepte 15-åringen hedret under den offisielle åpningen av en barneby i byen Juliaca, sør i landet, skriver Adresseavisen.

Les også: Så fort kom vi til Utøya

– Vi er veldig glad for den støtten vi har fått og for bidragene folk har donert. Oppi det hele varmer det for oss å kunne gi noe til barn som har det vanskelig, sier Emils far Arne Emil Okkenhaug til avisa.

Les også: Fikk ikke lov å snakke til de pårørende

I barnebyen er det 13 familiehus for 126 barn. Rundt 300 barn og voksne overvar seremonien, blant dem myndighetspersoner fra Juliaca og delegasjoner fra Norge og Bolivia. I ett av husene, det såkalte Trønderhuset, er det hengt opp en minneplakett til minne om Emil Okkenhaug.

Les flere nyheter

Personvernpolicy