Meny

Utøya-offer hedret i Peru

DREPT: Emil Okkenhaug (15) fra Levanger deltok på sin første AUF-sommerleir på Utøya. Han kom aldri hjem igjen. Foto: Privat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 år gamle Emil Okkenhaug som var ett av ofrene for massakren på Utøya, ble denne uka hedret under åpningen av en SOS-barneby i Peru.

Emil Okkenhaugs familie har oppfordret folk til å gi minnebidragene til SOS-barnebyer, og til sammen 250.000 kroner er samlet inn til peruanske barn. Mandag ble den drepte 15-åringen hedret under den offisielle åpningen av en barneby i byen Juliaca, sør i landet, skriver Adresseavisen.

Les også: Så fort kom vi til Utøya

– Vi er veldig glad for den støtten vi har fått og for bidragene folk har donert. Oppi det hele varmer det for oss å kunne gi noe til barn som har det vanskelig, sier Emils far Arne Emil Okkenhaug til avisa.

Les også: Fikk ikke lov å snakke til de pårørende

I barnebyen er det 13 familiehus for 126 barn. Rundt 300 barn og voksne overvar seremonien, blant dem myndighetspersoner fra Juliaca og delegasjoner fra Norge og Bolivia. I ett av husene, det såkalte Trønderhuset, er det hengt opp en minneplakett til minne om Emil Okkenhaug.

Les flere nyheter

Populært