Meny

Hagen får liten støtte – slakter Jensens lederstil

REFSER: Carl I. Hagen langet ut mot Siv Jensen og partiledelsen etter at han onsdag forrige uke ikke ble innstilt som partiets representant i Nobelkomiteen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bølgene etter Carl I. Hagens protestmarsj ut av rikspolitikken har fortsatt skum på toppene. Hagen langer ut mot Siv Jensens lederstil, men får liten støtte blant fylkeslederne.

Dagen etter at Frp-nestorens voldsomme og følelsesladde reaksjon på vrakingen til Nobelkomiteen ble kjent, er avisene proppfulle av Carl og Siv.

Se også: Hagen: - Jeg har grått

I VG tar Carl I. Hagen for seg partileder Siv Jensen som han mener har en naiv lederstil. Hun er ikke i stand til å styre landet, mener han.

Les også: Fikk lønnen kuttet med 200.000

– Hun har vist i et par saker nå at hun ikke helt greier å takle interne prosesser og vanskelige situasjoner på en ryddig og ordentlig måte som tåler etterprøving i det offentlige rom, sier Hagen.

– Naivt

Carl I. Hagen langet ut mot Siv Jensen og partiledelsen etter at han onsdag forrige uke ikke ble innstilt som partiets representant i Nobelkomiteen. Det han reagerte mest på var at han ikke ble informert i god tid. Selv var det lite han heller ønsket enn å sitte i Nobelkomiteen.

Hagen pakket kontoret, trakk seg som eldregeneral og dermed også fra sentralstyret – og rikspolitikken.

Les også: Jensen: Trist at Hagen reagerer på denne måten

– At hun ikke informerer meg i god tid når hun vet at jeg har et så sterkt ønske om å sitte i den komiteen, ja, at hun tror at det skal forbigå i stillhet, det er så naivt, sier han.

– Det er ikke voteringen, men selve prosessen jeg reagerer på. Jeg føler ikke at jeg hadde vært så håpløs og umulig at jeg fortjente en slik sorti, sa Hagen til NTB onsdag.

Sjalusi

Hagen sier til VG at han mener Frp-lederen gjør småsaker til store offentlige skittentøyvasker, og setter store spørsmålstegn ved hennes lederegenskaper. Han angrer ikke på at han var med å bygge opp Siv Jensen som partileder, men ønsker ikke å svare på spørsmål om hun kan bli statsminister i Norge.

Kona Eli Hagen fulgte opp kritikken mot Siv Jensen på flere nyhetssendinger onsdag kveld og er torsdag på rikstabloidenes forsider. I både VG og Dagbladet sier hun at Siv Jensen må være misunnelig på suksessen til ektemannen, mannen som bygde partiet opp fra null til en oppslutning på 30 prosent.

Les også: Hagen og partiet i åpen konflikt etter Nobel-vraking

– Sannheten er at jeg tror hun fortsatt er sjalu på Carl. Han har vært dyktig. Hun har gjort tabber. Det har jo selvsagt også Carl gjort, men han har aldri gjort noe i vond mening, sier Eli Hagen til VG.

Siv Jensen selv stilte onsdag opp til intervjuer, men bedyret at hun syntes det var trist at Frp-veteranen reagerte som han gjorde.

Støtter ikke Hagen

Carl I. Hagen møter ellers liten støtte blant partiets fylkesledere. 14 av 19 gir ham tommelen ned, og akkurat som Hagen selv spådde onsdag, blir han av flere fylkesledere karakterisert som sutrete.

– Dette må Carl I. Hagen fint finne seg i. Demokratiet må få rå også i Frp. Det skal ikke bare være å komme hit og forlange at jeg vil ha ditten og datten, sier Einar Almaas, fylkesleder i Nord-Trøndelag til VG.

– At han gjør dette må stå for hans egen regning. De samme reglene må gjelde enten du er lokallagsleder eller heter Carl I. Hagen, sier Frank Willy Djupvik, fylkesleder i Sogn og Fjordane.

Ingen av fylkeslederne VG har snakket med, synes Hagen fortjener vervet i Nobelkomiteen som en avskjedsgest.

Kuttet lønna

Allerede før bråket rundt nominasjonen til Nobelkomiteen, valgte Frp-ledelsen å kutte Carl I. Hagens lønn med 200.000 kroner. Frp-veteranen synes lønnskuttet var greit. Lønnskuttet kom som en direkte følge av det elendige valgresultatet som førte til at Frps fylkes- og kommunepartier fikk langt mindre i statsstøtte.

Les også: Vitser om dumpingen av Hagen

Selv om ikke hovedorganisasjonen får mindre i støtte, valgte likevel partiet å kutte en del utgifter, blant annet hele Carl I. Hagens honorar som leder av Fremskrittspartiets Seniororganisasjon (FPS), skriver Dagens Næringsliv.

Hagen var allerede fratatt honoraret da han onsdag i forrige uke trakk seg i protest fra vervet og dermed også plassen i sentralstyret, i protest mot nederlaget i kampen om partiets plass i Nobelkomiteen.

Les flere nyheter

Populært