Kuttet Hagens lønn med 200.000

FORBANNET: Carl I. Hagen er forbannet på partiledelsen i Frp etter at han ble vraket som partiets representant i Den norske Nobelkomité. Her på sitt kontor i rådhuset i Oslo. Foto: Scanpix
FORBANNET: Carl I. Hagen er forbannet på partiledelsen i Frp etter at han ble vraket som partiets representant i Den norske Nobelkomité. Her på sitt kontor i rådhuset i Oslo. Foto: Scanpix

Allerede før bråket rundt nominasjonen til Nobelkomiteen, valgte Frp-ledelsen å kutte Carl I. Hagens lønn med 200.000 kroner. Frp-veteranen synes lønnskuttet var greit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lønnskuttet kom som en direkte følge av det elendige valgresultatet som førte til at Frps fylkes- og kommunepartier fikk langt mindre i statsstøtte. Selv om ikke hovedorganisasjonen får mindre i støtte, valgte likevel partiet å kutte en del utgifter, blant annet hele Carl I. Hagens honorar som leder av Fremskrittspartiets Seniororganisasjon (FPS), skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Hagen og partiet i åpen konflikt etter Nobel-vraking

Hagen var allerede fratatt honoraret da han onsdag i forrige uke trakk seg i protest fra vervet og dermed også plassen i sentralstyret, i protest mot nederlaget i kampen om partiets plass i Nobelkomiteen.

Se også: Hagen: - Jeg har grått

Hagen, som fortsatt mottar mellom 400.000 og 500.000 kroner i året for vervet som leder av bystyregruppen i Oslo, sier til avisen at han synes det var greit at partiet fratok ham honoraret som såkalt eldregeneral.

Les også: Vitser om dumpingen av Hagen

I et lukket møte i Frps stortingsgruppe onsdag morgen ble det ifølge avisa en ny diskusjon om Carl I. Hagen. Partileder Siv Jensen fikk etter det Dagens Næringsliv får opplyst støtte fra flertallet i gruppen for sin håndtering av saken. Men Christian Tybring-Gjedde, lederen av Oslo Frp, holdt en forsvarstale for Hagen og kritiserte prosessen som endte med at partiveteranen ble vraket til Nobelkomiteen.

Les også: Jensen: Trist at Hagen reagerer på denne måten

Tybring-Gjedde var også en av de seks stortingsrepresentantene som stemte for at Inger Marie Ytterhorn skulle byttes ut i Nobelkomiteen til fordel for Hagen. Det var Oslo-representanten Peter N. Myhre som stilte benkeforslag på Carl I. Hagen som kandidat til Nobelkomiteen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy