Israelsk baby født 18 år etter befruktning

En israelsk kvinne har født en velskapt pike, etter at hun fikk et egg som ble befruktet for 18 år siden plassert i livmoren. Egget ble frosset ned i 1993 og tok ikke skade av lagringen, skriver avisen Yediot Achronot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ikke navngitte kvinnen fikk etter en fruktbarhetsbehandling lagt flere egg på lager, het det i avisens artikkel om saken onsdag. Artikkelen var utstyrt med tittelen «Babyen som kom inn fra kulden».

– Den gang lyktes jeg ikke i å bli gravid, og jeg var svært fortvilet, sier den nå 41 år gamle kvinnen til Yediot Achronot. Hun sluttet med fruktbarhetsbehandlingen, og ble deretter til sin overraskelse gravid – ikke bare én, men to ganger.

Derfor har hun fra før av to døtre, som er henholdsvis 16 og 14 år gamle. Men ønsket om enda et barn førte til nye mislykte forsøk med kunstig befruktning, til kvinnen kom på at hun hadde et reagensrør med et befruktet egg i fryseren.

Det nyfødte barnet er en pike som får navnet Shirel, som betyr «Guds sang». Hun kom til verden i Afula nord i Israel sist lørdag, og mammaen sier spøkefullt at Shirel vel strengt tatt er å betrakte som hennes eldste og ikke hennes yngste datter.

Les flere nyheter

Personvernpolicy