TV-dokumentar om Brendemo Hagens boliviaflukt

Stina Brendemo Hagen i vitneboksen under rettsaken i Cochabamba. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Stina Brendemo Hagen i vitneboksen under rettsaken i Cochabamba. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Kokaindømte Stina Brendemo Hagen er i Norge etter å ha flyktet fra Bolivia i sommer. TVNorge har kjøpt rettighetene til en TV-dokumentar om flukten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brendemo Hagens flukt fra Bolivia ble filmet, og opptakene viser blant annet hvordan hun kom seg over grensen til Brasil i en båt. 21-åringen var da løslatt mot meldeplikt, melder NRK.

Stina Brendemo Hagen ble 18. mai 2008 sammen med en 20 år gammel kvinne og Madelaine Rodriguez (25) tatt med 22,5 kilo kokain i Cochabamba i Bolivia. Hun ventet på ankesaken etter først å ha blitt dømt til ti år og fire måneders fengsel. I slutten av juli i år ble hun løslatt mot kausjon på 350.000 kroner og forsvant.

Les også: Bolivia-tiltalt (21) frikjent i retten

Med på en del av flukten var den norske journalisten Jonas Forsang som den gang jobbet i det nå nedlagte bladet Alfa. Han står fram i dokumentaren og forteller at han knyttet et sterkt vennskapsbånd til Brendemo Hagen.

– Etter hvert ble det medmenneskelige aspektet viktigere enn det presseetiske, sier han.

Brendemo Hagen ble bistått i flere ulovlige grensepasseringer under flukten.

Les også: Leiesoldater skal ha hjulpet Stina å flykte

Kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen i TVNorge sier at kanalen ikke vet hvem som hjalp henne underveis. Han kan ikke utelukke at de ved å kjøpe rettighetene til dokumentaren, kan ha vært med på å finansiere flukten.

– Vi har ikke betalt noe til Stinas familie for dette. Vi har betalt for det materialet vi har fått tilbudt. Men jeg kan ikke garantere for hva folk vi betaler har valgt å bruke de pengene på, sier Bergestuen.

Stina Brendemo Hagen har forklart flukten med at hun var livredd for å bli drept. Hun hevdet at hun hadde kilder som sa at hun ikke ville overleve i to måneder til.

Les flere nyheter

Personvernpolicy