Breivik disponerer tre celler på Ila

Advokat Geir Lippestad (th) og Tord Jordet  på vei inn på  Ila fengsel, til møte med Anders Behring Breivik.
Foto: Berit Roald / Scanpix
Advokat Geir Lippestad (th) og Tord Jordet på vei inn på Ila fengsel, til møte med Anders Behring Breivik. Foto: Berit Roald / Scanpix

Anders Behring Breivik disponerer til sammen tre fengselsceller i Ila fengsel i Bærum, en for hvile, en for arbeid og en siste for trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er første gang en varetektsfange har disponert mer enn én celle her på Ila, sier fengselsdirektør Knut Barkeid til Dagsavisen.

Det er Kriminalomsorgen som besluttet at Ila skulle bygge opp et ekstra stort sikkerhetsregime rundt Anders Behring Breivik på Ila, noe som har bydd på store sikkerhetsmessige utfordringer, sier Bjarkeid.

Alle de tre cellene er på sju-åtte kvadratmeter hver. Hensikten med å tilby den terrorsiktede tre celler, er å unngå soningsskader.

Les også: Slik har Anders Behring Breivik det på Ila

– Vi vet at soningsskadene vil komme. At det er forskjellige aktiviteter knyttet til de forskjellige cellene, gir ham noe variasjon, sier advokat Geir Lippestad, som er en av de som forsvarer Breivik.

Anders Behring Breivik får ikke ha kontakt med andre innsatte og har ikke tilgang til de samme aktivitets- og treningstilbudene som medfangene har. Derfor får han trene i en egen celle, sier Bjarkeid.

Les også: Fengselspresten klar til å snakke med Anders Behring Breivik

Flyforbud over Ila fengsel

Les flere nyheter

Personvernpolicy