- Regjeringen verner pelsdyrnæringen

Pelsdyrnæringen i Norge blir ikke avviklet med det første, etter det Nationen erfarer. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / Scanpix
Pelsdyrnæringen i Norge blir ikke avviklet med det første, etter det Nationen erfarer. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Det er kommer ingen føringer om avvikling av pelsdyrnæringen i landbruksmeldingen, tross vedtak i SV og Ap, melder Nationen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den neste landbruksmeldingen går ikke inn for å avvikle norsk pelsdyrnæring, sier «flere sentralt plasserte kilder», ifølge Nationen.


Dette til tross for vedtak i regjeringspartiene SV og Ap. Dermed later det til at Senterpartiets linje vinner frem i regjeringen.

– Sp kommer ikke til å legge frem en landbruksnæring der pelsdyrnæringen legges ned, sier næringspolitisk talsperson Irene Lange Nordahl (Sp) til Nationen.

Les også: Tusener gikk i fakkeltog mot pels

Meldingen legges sannsynligvis frem 25. oktober. Om regjeringen vil behandle en eventuell avvikling senere er ikke avklart, etter det Nationen erfarer.

Det råder intern uenighet om pelsdyrnæringen i den rødgrønne regjeringen. SV har lenge vært motstandere, og Aps landsmøte i april vedtok en styrt avvikling av pelsdyroppdrett.

– Vedtaket om styrt avvikling legger føringer for at det må være en prosess i forkant. Det å være for konkret om fremtiden for norsk pelsdyrnæring i denne landbruksmeldingen er derfor lite sannsynlig, sier næringspolitisk talsperson i Ap, Terje Lien Aasland, til Nationen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy