Meny

Politiet vurderer anke om medieforbud

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby kommenterte kjennelsen etter fengslingsmøtet i Oslo Tingrett for Anders Behring Breivik, gjerningsmannen bak terrorhandlingene mot Regjeringskvartalet og Utøya 22. juli 2011. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier at politiet er fornøyd med fengslingskjennelsen mot Anders Behring Breivik, men at de vurderer å anke spørsmålet om medieforbud.

– Vi er generelt fornøyde med kjennelsen. Vi vurderer å anke spørsmålet om medieforbud. Spørsmålet om brev- og besøkskontroll er vi ikke så misfornøyde med, sa Kraby etter mandagens fengslingsmøte.

I kjennelsen fikk Breivik medieforbud i fire nye uker. Dersom den blir stående betyr det at han vil få større tilgang til medier fra 12. desember, men Kraby tror ikke den terrorsiktede vil få tilgang til internett.

Les også: Breivik kan få besøk av venner og familie

– Ila fengsel har restriksjoner som gjør at Breivik neppe får tilgang til internett uansett. Det er kommet ut en rekke opplysninger som vi ikke ønsker at siktede skal bli kjent med. Med internett kan han gå tilbake i tid og finne disse, sa han.

Les flere nyheter

Populært