Meny

Obama mener verden er samlet mot Iran

Den amerikanske presidenten Barack Obama vil overtale Russland og Kina til å gå inn for strengere sanksjoner mot Iran. Foto: REUTERS / Larry Downing / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president sier at verden står samlet mot Irans atomprogram, og at han vil samarbeide med Kina og Russland for å legge press på Teheran.

– Vi har nå en situasjon hvor verden er samlet og Iran er isolert, sa Barack Obama under en pressekonferanse etter møtet i Samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavsregionen (APEC) på Hawaii søndag.

Obama la til at hans administrasjon i de kommende ukene skal ha samtaler med Kina og Russland om hvordan de best mulig kan legge press på den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad. Russland og Kina har vært tilbakeholdne med videre sanksjoner, mens USA og EU har oppfordret til strengere tiltak for å stanse atomprogrammet.

I en rapport som nylig ble lagt fram av Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), var konklusjonen at det fantes troverdige beviser for at Iran hadde forsøkt å utvikle atomvåpen.

Les flere nyheter her

Populært