Meny

116 anmeldte overfallsvoldtekter – ni tatt

Det har vært 116 anmeldte overfallsvoldtekter hittil i år. Bildet er tatt etter en angivelig voldtekt i Slottsparken i Oslo for tre uker siden. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil i år har 116 overfallsvoldtekter blitt anmeldt i Norge, men bare ni antatte gjerningsmenn er tatt.

Av de 116 anmeldelsene har 63 skjedd utenfor Oslo, og bare to av disse er oppklart, viser en kartlegging som VG har gjort.

Til tross for økt politibemanning og 110 natteravner i Oslos gater, skal det ha skjedd to voldtekter i hovedstaden i helgen. To kvinner på 18 og 24 år sier de ble voldtatt i Oslo natt til søndag, 24-åringen etter å ha tatt en piratdrosje. Den 18 år gamle kvinnen har fortalt at hun ble dratt inn i et portrom ved et utested i Pilestredet nær Oslo sentrum.

Les også: Frp vil doble straffen for overfallsvoldtekt

– Dette er selvfølgelig svært beklagelig. Vi vil fortsette med økt bemanning i ukene fram mot jul. Men dessverre vil det nok være slik at politiet uansett ikke kan være overalt, sier visepolitimester Roger Andresen i Oslo til NTB.

Politiet i Vestfold etterforsker et voldtektsforsøk mot en kvinne i 20-årene i Larvik. Kvinnen gikk på en gangvei langs Tjøllingveien da hun skal ha blitt overfalt av tre menn ved 3.30-tiden natt til søndag.

Les også: Ikke-vestlige menn anmeldt i 16 av 17 voldtektssaker

Les flere nyheter her

Populært