Meny

AUF-ere vil være med politiet på skytetrening

Flere medlemmer av AUF ønsker å være med politiet på skytetrening (bildet) for å lære å takle skuddlyder. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere medlemmer av AUF ønsker å være med politiet på skytetrening for å lære å takle skuddlyder.

– Jeg tror det vil være en positiv opplevelse for meg å høre skuddlyder i en trygg ramme, sier 19 år gamle Caroline Winge fra Trondheim til Adresseavisen.

Hun var selv på Utøya 22. juli og sliter blant annet med at hun uten forvarsel hører skuddlignende lyder.

Det er støttegruppen etter 22. juli i Sør-Trøndelag som har tatt initiativ til at AUF-ere som opplevde massakren på Utøya i sommer, kan få tilbud om å dra på skytebanen med politiet for å overvære en skytetrening. Ifølge Adresseavisen har flere ungdommer vist interesse for å bli med.

Støttegruppen har fått tilbakemeldinger på at mange overlevende fra Utøya gruer seg til nyttårsaften.

– Har man fått angst for skuddlyder er det en psykisk skade som må bearbeides. Jeg mener at det vil være et godt verktøy for å minske redselen for slike lyder dersom ungdommene får oppleve skyting i en trygg ramme med politi og helsetjenesten til stede, sier den tidligere krigsveteranen Robert Dahle, som er leder i støttegruppen.

Politiet er positive til forespørselen fra støttegruppen.

– Vi er villige til å stille opp på dette dersom det kan hjelpe ungdommene, sier politioverbetjent Geir Olav Granbo til avisen.

Les flere nyheter her

Populært