Meny

Stor eksplosjon ved smelteverk i Finnfjord

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle nødetatene rykket ut til Finnfjord smelteverk i Lenvik i Troms etter en eksplosjon søndag kveld. Eksplosjonen var synlig flere kilometer unna, men ingen personer er skadde.

– Jeg satt på bussen da jeg så hele himmelen lyse opp, forteller Lena Kristin Larsen til nordlys.no.

Politiet fikk melding om eksplosjonen ved smelteverket klokken 19.10 søndag. 40 minutter senere hadde politiet oversikt over skadeomfanget og opplyste at det ikke var noen personskader, skriver Nordlys. Det er heller ikke noen som er savnet.

– Det var et kraftig lys i midten som gradvis sluknet. Vi satt bare og måpet, og lurte på hva det var, forteller Larsen videre til avisen.

Trolig er det vann på en smelteovn som har ført til det store smellet.

– Årsaken kan være en vannlekkasje og at vann har kommet i kontakt med glødende metall i en av ovnene, sier Erlend Olsen, driftssjef ved Finnfjord til Nordlys.

Mange naboer til smelteverket skvatt til da det eksploderte.

– Vi satt i stua og drakk kaffe da vi hørte noe som lignet på et kraftig kanonskudd. Det ristet i hele huset, forteller nabo Dag Frøland.

Han fortalte at han så minst åtte utrykningskjøretøy som kom kjørende til smelteverket. Ved 20-tiden søndag kveld drev brannmannskaper undersøkelser på stedet.

Les flere nyheter her

Populært