Meny

To nye voldtekter i Oslo i helgen

Atter en gang ble to kvinner utsatt for voldtekt i Oslos gater denne helgen. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tross styrket politibemanning, flere natteravner og økt nattbusstilbud, ble det meldt om to nye voldtekter i Oslo natt til søndag.

110 natteravner, brannvesen, ambulanser, politi, vektere og Viking patruljerte Oslos gater natt til søndag. Det forhindret ikke to nye voldtektssaker. En 18-årig kvinne skal ha blitt voldtatt ved et utested og en 24-årig kvinne i en pirattaxi.

– Dette er selvfølgelig svært beklagelig. Vi vil fortsette med økt bemanning i ukene fram mot jul. Men dessverre vil det nok være slik at politiet uansett ikke kan være overalt, sier visepolitimester Roger Andresen i Oslo til NTB.

– To voldtekter er to voldtekter for mye. Vi var nesten like mange ute denne helgen som forrige helg, men vi klarer altså ikke å være overalt hele tiden, sier daglig leder i Natteravnene, Lars Norbom til NTB.

Les også: Nye voldtekter i Oslo

Må ta overgriperne

Forrige helg ble det ikke meldt om noen voldtekter i Oslo. Da skal det ha vært i underkant av 120 natteravner ute i gatene, samt samme politistyrke som denne helgen.

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) roser befolkningen i byen som har stilt opp og engasjert seg for å ta natten tilbake. Samtidig understreker han viktigheten av at politiet konsentrerer seg om å få tatt voldtektsmennene.

– Vi skal kjempe mot dette på alle fronter samtidig, men jeg håper også at politimesteren oppfyller det han har lovet når det gjelder å sette av nok ressurser til etterforskningen, sier Stang til Aftenposten.no.

Les også: Enda en voldtekt i Oslo

– Ikke ta piratdrosje

Oslo kommune har økt nattbusstilbudet i byen for at byens innbyggere skal ha en trygg hjemvei. På denne måten skal man også unngå at folk benytter seg av piratdrosjer. Både Natteravnene og politiet advarer folk mot å sette seg inn i ukjente biler.

– Det er veldig viktig å understreke at man ikke skal sette seg i fare ved å sette seg inn i en bil hvor man ikke har noen kunnskaper om sjåføren eller om vedkommende har førerkort, sier visepolitimester Andresen.

Les også: Stort engasjement for å gjøre Oslo-jenter trygge

Han forteller om en svært hektisk helg for politiet i Oslo, men at den økte bemanningen har ført til at det for øvrig ikke har vært noen alvorlige voldssaker.

– Med den mengden politi og gode hjelpere vi har, har politiet mulighet til å gripe inn i slagsmål og fyll før det blir alvorlig. Vi har hatt veldig mange oppdrag, men det har ikke vært noen alvorlige voldssaker, sier han.

Les flere nyheter her

Populært