Meny

Berlusconi vil tilbake i regjering

Silvio Berlusconi gikk lørdag av som statsminister i Italia. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Silvio Berlusconi sier han er stolt av sin innsats som statsminister og varsler at han nå vil ta fatt på veien tilbake til regjering.

I et brev til det konservative partiet Høyre, et lite parti som ikke er representert i nasjonalforsamlingen, skriver Silvio Berlusconi at han er stolt av det regjeringen har fått til i løpet av årene som er gått siden finanskrisen i 2008.

«Jeg deler deres ånd, og jeg håper vi sammen kan ta fatt på veien til regjering igjen», skriver Berlusconi i sitt brev til Høyre.

Berlusconi gikk lørdag av som statsminister etter at det tidligere i uka ble klart at han ikke lenger hadde flertall bak seg i nasjonalforsamlingen. Berlusconi sier nå at han er innstilt på å støtte en ny teknokratregjering ledet av økonomiprofessor Mario Monti, men at han likevel ikke vil gi seg i politikken.

Les også: Italienerne feirer Berlusconis avgang

– Fra i morgen av vil jeg fordoble min innsats in nasjonalforsamlingen og i institusjonene for å fornye Italia. Jeg vil ikke gi opp før vi har lyktes i å modernisere Italia, sa Berlusconi i en fjernsynstale søndag.

Til Høyre skriver Berlusconi at han er utsatt for «smålig utpressing og opportunisme – de eldste lastene i italiensk politikk».

Det er foreløpig uklart hva slags samarbeid Berlusconi ønsker med Høyre. Han er fortsatt medlem av Frihetens folk, et parti han selv grunnla.

Les også:

Silvio Berlusconi – statsministeren med ni liv

Mario Monti blir ny statsminister i Italia


Les flere nyheter her

Populært