Meny

Lurte skurker i øl-felle

19 lovbrytere i Derbyshire lot seg ikke be to ganger da de fikk tilbud om gratis øl. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Derbyshire lokket med gratis øl for å pågripe 19 lovbrytere.

Politiet i Derbyshire-distriktet i England har lenge jaktet på 19 lovbrytere, men så seg lei av å ikke klare å spore dem opp, melder Daily Mail.

For å lokke skurkene ut fra sine gjemmesteder tok derfor politiet utradisjonelle metoder i bruk.

Ved å sende de mistenkte mennene et falskt brev der de lokket med gratis øl, tok det ikke lang tid før de 19 lovbryterne bet på kroken.

Les også: Øl kan bremse demens

Politiet ga seg ut for å representere et markedsføringsfirma der de lokket med gratis øl hvis mottager av brevet ringte et spesifikt telefonnummer.

De etterlyste mennene responderte alle kjapt på fristelsen, som altså raskt skulle vise seg seg å være for god til å være sann.

I telefonsamtalen avtalte markedsføringsrepresentantene, som altså i virkeligheten var politibetjenter, med lovbryterne å møte dem på et hemmelig møtested for å få utlevert gratisølet. Men da skurkene dukket opp, ble de i stedet møtt av tjenestemenn fra Derbyshire-politiet som sto klare med håndjern for å pågripe dem en etter en.

Les også: Jøss, jul allerede? (test av årets juleøl)

– Dette er folk som har unnsluppet arrest i lengre tid og vi har brukt ulike taktikker for å spore dem, sier politiinspektør Graham McLaughlin ved Derbyshire-politiet til Daily Mail.

Han legger ikke skjul på at han er storfornøyd med at de tok i bruk den utradisjonelle metoden for å pågripe lovbryterne.

De 19 mistenkte hadde i lang tid vært etterlyst for forskjellige uløste forbrytelser, blant annet seksuelle overgrep og innbrudd.

– Denne metoden har vært veldig konstnadsbesparende, ettersom det kan ta lang tid å spore opp folk. Vi kan komme til å fortsette å benytte oss av utradisjonelle strategier når det blir nødvendig, sier McLaughlin fornøyd.

Les også: - Alkoholfritt øl gir bedre brystmelk


Les flere nyheter her

Populært