Meny

Atle danset seg til topps

Skal vi danse 2011 endte med en solid triumf for artist og låtskriver Atle Pettersen. Han danset mot Kari Traa i finalen. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med spenstig dans til fengende rytmer beveget Atle Pettersen både dommerne og det norske folk og vant Skal vi danse 2011.

Med full pott i både cha-cha-cha og showdans var Atle og dansepartner Marianne Sandaker verdige vinnere på parketten i Nydalen lørdag kveld.

Den tidligere X factor-finalisten levde opp til favorittstempelet, og utkledd som kaptein Jack Sparrow rørte han dommerne til tårer under kveldens siste dans.

– For første gang på mine sju sesonger i Skal vi danse sitter jeg med tårer i øynene, sa dommer Trine Dehli Cleve, mens også de andre dommerne måtte tørke seg i øyekroken.

Atle Pettersen åpnet med engelsk vals, hvor han fikk ni av ti mulige poeng av samtlige fire dommere. Deretter ble det 4 x 10 poeng i kveldens to siste danser. Han beskrev stemningen som magisk og høstet godord hos partner og læremester Sandaker.

– Det er helt utrolig. Jeg er kjempestolt av ham, sa hun på TV 2s direktesending

Også finalemotstander Kari Traa viste både takt og tone på dansegulvet og høstet mange poeng hos dommerne. Traa tok andreplassen med et smil og takket for alle stemmene.

– Atle har jo danset jevnt og er nok den mest verdige vinneren. Men jeg har prøvd så godt jeg kan, smilte hun.

Av 120 mulige poeng fikk Atle 116, mens den tidligere OL-vinneren i kulekjøring fikk 103 poeng av dommerne. Når seernes stemmer ble lagt til poengsummen, ble det en forventet seier til 22-åringen fra Skien.

Les flere nyheter her

Populært