Døv voldtektsmann fikk redusert straff

En døv voldtektsmann hevdet i retten at han ikke hørte offeret si «nei». Det endte med at straffen ble redusert til ett års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kvinnelige offeret er fortsatt rystet over at voldtektsmannens straff ble redusert. Hun frykter at han vil voldta igjen, og sier hun har mistet troen på straffesystemet, skriver VG.

Det var i 2008 at kvinnen ble overfalt og voldtatt mens hun var på vei hjem fra byen. Mannen kom gående mot henne med smekken åpen og dro henne inn i et smug. Hun forklarer at hun prøvde å holde seg fast, men at hun etter hvert ikke våget annet enn å adlyde mannen.

Kvinnen skal flere ganger ha forsøkt å si «nei» og «ikke», både på norsk og engelsk. Mannen hevder at han ikke oppfattet dette fordi han er døv.

Mannen, som er i 40-årene, ble i Oslo tingrett dømt til tre år og seks måneder i fengsel for voldtekt. Borgarting lagmannsrett reduserte straffen til ett år fordi juryen trodde på at mannen ikke forsto at han begikk en voldtekt. Offeret i saken mener at straffen føles som et nytt overgrep.

– Han visste at det han gjorde var galt, og han så at jeg tviholdt fast i rekkverket. Likevel dro han meg inn i smuget. Og nå slipper han veldig billig unna. Han kommer til å slippe ut igjen, og han kommer til å prøve å voldta igjen. Det er jeg sikker på. Ett år er så lite, sier kvinnen til VG.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy